«Професійна освіта після нашої перемоги буде ще більш успішною»

«Професійна освіта після нашої перемоги буде ще більш успішною», – Олег Паска

Про те, як професійна освіта відповідає на нові виклики, розповіли сьогодні на брифінгу в Медіацентрі Україна директор департаменту освіти і науки Олег Паска та директор департаменту економічної політики Степан Куйбіда.

Наведемо декілька основних тез.

Цього року абітурієнти будуть мати можливість опанувати нові професії. Разом з тим на Львівщині створили дуже потужну базу навчально-практичних центрів (НПЦ) – одну з найкращих та найбільших в Україні. Зараз в області працює 40 НПЦ.

«Ми облаштували найсучаснішим обладнанням майстерні у професійно-технічних закладах. Навіть у бізнесу не завжди є таке обладнання. Тож наші випускники готові до роботи на дуже якісному рівні»,— розповідає Олег Паска.

Економіка країни змінюється. Відтак такі напрямки як сільське господарство, будівництво, електромеханіка, електрогазозварювання набувають нового значення та змісту. Зміна структури регіональної та національної економіки потребує зміни підходів до професійної та професійно-технічної освіти. Важливим аспектом тут є формування регіонального замовлення на фахівців робітничих професій виходячи з актуальних потреб регіону.

Зазначимо, що днями на засіданні Регіональної ради професійно-технічної освіти при ЛОВА затвердили обсяги регіонального замовлення на підготовку робітничих кадрів та фахових молодших бакалаврів у закладах професійної освіти.

«Бізнес став реальним замовником в професійно-технічної освіти. Тепер вони мислять однаково», — наголошує Степан Куйбіда.

За даними опитування 55% переселенців (близько 100 тисяч осіб) планують працевлаштуватися на Львівщині. Багато хто для цього потребує перепідготовки.

За програмою перепідготовки ООН на Львівщині діє низка курсів перепідготовки для внутрішньо переміщених осіб. Приходять люди дуже різного віку:  від 20 до 70 років. Вже зараз конкурс на місце становить 2-3 особи!
Регіональний бізнес активно долучає переселенців до роботи. Випускники курсів разом із сертифікатом отримують пропозиції працевлаштування на підприємствах Львівщини.

«Професійна освіта після нашої перемоги буде ще більш успішною. І всі ті плани, які ми запланували на початку року, будуть реалізовані. Наша освіта в змозі конкурувати з освітою сусідніх держав. Завдання освітян – реалізувати цю здатність», — підсумував Олег Паска.

Професійна освіта після нашої перемоги буде ще більш успішною

14 березня у Вищому професійному училищі №71 м. Кам’янка-Бузька відбувся День відкритих дверей, де учні 9-х та 11 класів мали можливість познайомитися з навчальним закладом.Цей день був сповнений усмішок, радості та неймовірної атмосфери.Всіх привітала і розповіла про заклад та професії директорка училища Антоняк Галина Михайлівна.Потім гості побували на вітальному концерті, який підготували наші учасники художньої […]

29 листопада 2023 року відбувся захід у ВПУ №71 м. Кам’янка-Бузька, який був присвячений кібербезпеці в інтернеті та надзвичайно важливому аспекту – кібершахрайству. Захід провів викладач інформатики Бенько С.М. Під час заходу були розглянуті наступні питання: Учасники отримали можливість не лише здобути цінні знання, але й зробити  важливий кроком у формуванні себе як свідомих та […]

У ВПУ-71 м. Кам’янка-Бузька відбулись “Козацькі забави”. Цей день був наповнений веселощами, емоціями та змаганнями, які сприяли об’єднанню учнів та підкреслювали їхню силу, кмітливість та спритність. Змагання виявилися насправді захопливими, і кожен учасник доклав неймовірних зусиль, щоб продемонструвати свої навички та витривалість. Це були не тільки спортивні змагання, але і відмінна нагода випробувати свої сили […]

x