Право на захист

Наш навчальний заклад відвідали представники благодійної організації “Благодійний фонд. Право на захист.”Вони поспілкувалися з внутрішньо переміщеними жителями, які тимчамово прживають в гуртожитку ,провели моніторинг потреб.

Зустріч відбулася в теплій і дружній обстановці.

🚗 Наші колеги з Львівського офісу БФ “Право на захист” – консультант із соціальних питань Ігор Слотюк та спеціаліст з оцінки потреб Юрій Сасанчин, відвідали місце компактного проживання переселенців у м. Кам’янка-Бузька.

👨‍💼 Вони проконсультували переселенців щодо доступу до правової допомоги та соціальних послуг. Так, пані Світлана* є самотньою, не має доходів та жодних засобів для проживання. Розповіли їй про можливості оформлення соціальних виплат, фіксації втрати майна.

🏫 Керівники закладу показали приміщення МКП, розповіли про умови проживання людей, про потреби для покращення побуту, про спільні зусилля колективу закладу, громади та волонтерів у допомозі тим, хто рятується від війни.

🧹 Люди також пропонують адміністрації свою допомогу в облаштуванні МКП – долучаються до прибирання приміщень та територій, беруть участь у просвітницьких заходах, охоче покращують рівень володіння українською мовою.

🎨 Так, Віталій* із Харкова – художник. Чоловік вирішив зробити подарунок училищу та малює герб України. Люди, які знайшли прихисток у громаді запевнили наших колег, що задоволені умовами проживання та подякували за піклування.

🥔 Водночас представники адміністрації прихистку зізналися, що ресурси й засоби для утримання переселенців вичерпуються, виникає потреба в продуктах. Попри те – налаштовані оптимістично і, за потреби, готові й надалі тримати свій “фронт”.

Якщо ви маєте питання, що стосуються перетину кордону, відновлення втрачених документів, соціальних виплат, тимчасового житла тощо, телефонуйте щодня з 7.00 до 22.00 за номерами гарячої лінії:

🟢VODAFONE: +380995075090

🔵KYIVSTAR: +380685075090

🟣LIFECELL: +380935075090

або пишіть нам в Телеграм: https://t.me/pravonazahyst

*імена змінені

У матеріалі використані фото МКП.

UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні

14 березня у Вищому професійному училищі №71 м. Кам’янка-Бузька відбувся День відкритих дверей, де учні 9-х та 11 класів мали можливість познайомитися з навчальним закладом.Цей день був сповнений усмішок, радості та неймовірної атмосфери.Всіх привітала і розповіла про заклад та професії директорка училища Антоняк Галина Михайлівна.Потім гості побували на вітальному концерті, який підготували наші учасники художньої […]

29 листопада 2023 року відбувся захід у ВПУ №71 м. Кам’янка-Бузька, який був присвячений кібербезпеці в інтернеті та надзвичайно важливому аспекту – кібершахрайству. Захід провів викладач інформатики Бенько С.М. Під час заходу були розглянуті наступні питання: Учасники отримали можливість не лише здобути цінні знання, але й зробити  важливий кроком у формуванні себе як свідомих та […]

У ВПУ-71 м. Кам’янка-Бузька відбулись “Козацькі забави”. Цей день був наповнений веселощами, емоціями та змаганнями, які сприяли об’єднанню учнів та підкреслювали їхню силу, кмітливість та спритність. Змагання виявилися насправді захопливими, і кожен учасник доклав неймовірних зусиль, щоб продемонструвати свої навички та витривалість. Це були не тільки спортивні змагання, але і відмінна нагода випробувати свої сили […]

x