День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

Щорічно 18 травня відзначають день пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

Сьогодні у ВПУ 71 м.Кам’янка-Бузька заступником директора з НВР Швед Х.Р. проведено годину пам’яті під назвою “Кримськотатарський геноцид: вкрадене життя”

О 3-й годині ранку 18 травня 1944 року розпочалася операція з масової депортації кримських татар. Впродовж наступних двох днів на заслання було відправлено більше 180 тисяч населення. Для цього радянська машина залучила 32 тисячі співробітників НКВС.

Люди їхали з рідних домівок невідомо куди і наскільки лише з тим, що вдавалося нести в руках. Решту – “законно” конфіскувала держава. На збори у них було від кількох хвилин до пів години.

Це трагічна сторінка в історії кримських татар – невід’ємної частинки нашого великого українського народу. Лише в перші роки заслання кримськотатарський народ від голоду, хвороб та виснаження втратив 46,2% своєї чисельності. Окрім цього, радянський режим позбавив позбавив Крим автономії, а понад 80% оригінальної кримської топоніміки було замінено на стандартні радянські назви.

Сьогодні вшановуємо пам’ять жертв цього страшного злочину. І як ніколи гучно заявляємо: Крим – 🇺🇦 це Україна. Бо 70 років потому історія, на жаль, повторилася. І Український Крим – в руках того ж окупанта.

🕯Вічна пам’ять жертвам геноциду кримськотатарського народу!

14 березня у Вищому професійному училищі №71 м. Кам’янка-Бузька відбувся День відкритих дверей, де учні 9-х та 11 класів мали можливість познайомитися з навчальним закладом.Цей день був сповнений усмішок, радості та неймовірної атмосфери.Всіх привітала і розповіла про заклад та професії директорка училища Антоняк Галина Михайлівна.Потім гості побували на вітальному концерті, який підготували наші учасники художньої […]

29 листопада 2023 року відбувся захід у ВПУ №71 м. Кам’янка-Бузька, який був присвячений кібербезпеці в інтернеті та надзвичайно важливому аспекту – кібершахрайству. Захід провів викладач інформатики Бенько С.М. Під час заходу були розглянуті наступні питання: Учасники отримали можливість не лише здобути цінні знання, але й зробити  важливий кроком у формуванні себе як свідомих та […]

У ВПУ-71 м. Кам’янка-Бузька відбулись “Козацькі забави”. Цей день був наповнений веселощами, емоціями та змаганнями, які сприяли об’єднанню учнів та підкреслювали їхню силу, кмітливість та спритність. Змагання виявилися насправді захопливими, і кожен учасник доклав неймовірних зусиль, щоб продемонструвати свої навички та витривалість. Це були не тільки спортивні змагання, але і відмінна нагода випробувати свої сили […]

x